Inför akutboende för män som slår


På senaste tiden har man kunnat läsa både chockande och skrämmande siffror på
Aftonbladets hemsida om antalet kvinnor som blivit mördade av sina män. Jag undrar, finns det ord för att förklara de omänskliga händelserna från människa mot människa? Vad pratar vi om? Jämställdhet, rättvisa och alls rätt till ett bra liv?

Sverige är ett ledande land när det gäller mänskliga rättigheter, i alla fall när man läser och hör medierna, men när sanningen kommer fram, slutar våra pennor skriva, våra munnar blir tysta. Vi försöker leta efter ett svar som man har letat efter i många år, svar på frågan varför en människas liv ska vara lösning på ett problem mellan två personer fast det finns andra alternativ, till exempel kan man prata. Man ska erkänna att varje människa är fri och var och en av oss äger sitt liv, att vi lever bara en gång. 153 liv är resultatet av mäns våld mot kvinnor de senaste nio åren, de kvinnorna var från olika nationaliteter men var och en av dem var en Fadime Sahindal som ville vara fri från mäns makt.

Rapporterna om de kvinnorna visar att mäns våld mot kvinnor inte känner till religion, nationalitet eller kultur, det är bara mäns problem. Trots att mycket gjorts för att minska våldet mot kvinnor i Sverige, ökar problemet årligen, därför är det dags att samla insatser mot mäns våld mot kvinnor. Kvinnorna som drabbas av våldet ska inte behöva gömma sig på en kvinnojour, deras naturliga hem är hemma bland sina barn och det är mannen som ska vårdas eftersom mannen är våldsverkare. Man ska vända på lösningen, i stället för kvinnojour, bör det finnas akutboende för män. Sist men inte minst, om män kan ändra på sin syn om jämställdhet, skulle det minska våldet mot kvinnor, därför att jämställdhet är medicinen mot våld.

Rebaz Ismail , Medlem i ”Män för jämställdhet i Örebro”, Örebro

Kommentarer
Postat av: John

Alla har rätt till stöd som offer för våld

i nära relationer. Det sker oavsett kön och

sexuell läggning. Vad du/ni gör är att

diskriminera men det är inget ovanligt även

för manliga feminister.

2009-05-28 @ 16:19:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback