Tänk dig en naken man

Tänk dig en naken man i endast en luva på huvudet. Tänk dig att han springer på en löparbana i skogen. Håll med om att det ser ganska roligt ut? Kanske rent av lite löjligt? Men sätt nu in denna nakna man i den könsmaktordning vi befinner oss i. Tänk dig in att du är kvinna som tar din joggingtur i spåret och helt plötsligt befinner sig denna nakna man springandes bredvid dig. Han gör det ganska länge. Säger inte något. Bara flåsar. Nu är det inte så roligt längre. För på grund av den könsmaktordning vi befinner oss i så är denna löjeväckande figur en farlig person. Han skulle rent av kunna våldta och mörda dig. Nu är detta tydligen sant. I dagen DN fanns en liten artikel om att det i Borås finns en man som gör på detta sätt. Tre gånger har han blivit anmäld och vem vet, kanske är detta början till en lika farlig man som Englas mördare? Och det värsta av allt är artikeln i DN verkar skriven i någon slags löjets skimmer.

Nästa träff den 7 juni

Så är då sommar snart här igen och vi är på väg in i juni. Den 7 juni träffas vi igen för att föra våra goda samtal framåt. Återigen på Harrys, adress kan du se till höger.

Ett viktigt samtal ska vi ha. Hur kan vi gå vidare i att stödja Kvinnohuset i Örebro? Några av oss har varit på studiebesök på Kvinnohuset för att resonera om på vilket sätt vi kan vara till praktisk hjälp. Vi pratar så klart vidare om detta och om vi ska ha en studiecirkel/seminarieserie under hösten för att förebereda den kampanj som återkommer varje november.

Utöver det är du välkommen med dina tankar som du vill dela med oss i ett gott samtal.

Väl mött lördag den 7 juni klockan 17.00 på Harrys.

// Tomas