23 mars/ Nätverket träffades den 18 mars

I lördags träffades så männen i Örebro igen och samtalet var som vanligt väldigt spontant och bra. Det kom att handla en del om sexualiseringen i media och därmed av det uppväxande släktets vardag. Vad betyder det att växa upp med ständig sexism i allt man ser? Vad betyder det för mansrollen och kvinnorollen? Det var det övergripande temat kan man säga.
Sedan hann vi också med några kortare "beslutsärenden":
- Under några månader har det samtalats om att vi ska kalla oss för något annat än Örebros manliga nätverk för kvinnofrid. Många tycker att det inte ligger helt rätt i munnen. Istället så tycker vi att vi kallar oss: MÄN FÖR KVINNOFRID. Kort och gott! Och så kan vi lägga till Örebro när det finns behov av det.

Inför nästa träff kommer Dick att kolla med NA och fixa en notis under rubriken "Örebro idag". Det kan vara bra att vi går utanför nätverkets lista för att informera fler män i Örebro om våra träffar. 

Nästa Tredje lördag är det påskafton. Då ställer vi in, men vi tittar på en annan lördag för träff och sa att vi då gör två nya saker.  Lördagen i april när vi ses så träffas de som kan innan för att dela ut flygblad på torget och sedan fika och samtal på ett fik i närheten. Men tid, datum och plats får vi återkomma till!

Vi bestämde också också att vi ska skriva en insändare i NA om sexindustrins intåg i fotbolls VM. Vi vill fråga fotbollsförbundet i Närke och fotbollsfans i Örebro om vad de tycker om Rullande bordeller på VM. Varför protesterar inte sportsverige tydligare. Vill du se en artikel om VM-bordellerna kan du
klicka här.

Ja, det var nog i korthet vad som hände på Royal lördagen den 18 mars
Hälsningar
Mats

P.S. Vill du komma med på nätverkets e-postlista kan du mejla till Tomas [email protected]  D.S 

1 mars se på TV idag,

Hej alla män
 

Med tanke på att ni som var med på förra träffen nere på Royal resonerade om fotbolls VM och prostitution, vill jag tipsa om ett par TV-program ikväll.

20:30

Kalla fakta
Del 8 av 12. I sommar är det Fotbolls-VM i Tyskland och förutom tre de tre miljoner fotbollsfans som förväntas besöka landet befarar man också en invasion av prostituerade. I Tyskland är prostitution lagligt men man tror att under VM kommer den illegala sexhandeln med trafficking och människosmuggling explodera. TV4 Sportens Maud Bernhagen har rest till Tyskland och tittat närmare på en laglig verksamhet som ger utrymme för olagliga handlingar.
 

22:30
Kalla fakta special
Programledare Lena Sundström leder en diskussion med inbjudna gäster kring legaliserad prostitution och moralen inom idrotten. Medverkar gör Karin Mattsson, ordförande i Riksidrottsförbundet, Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot (fp) samt Mattias Göransson, journalist och författare. I programmet medverkar även "Maria" som smugglades till Tyskland från Afrika och i flera år tvingades till prostitution.
 

Sedan kan vi väl fundera vidare på vad vi i Örebro kan göra åt det här?