Örebro den 24 november

image1

Så blev det då av med manifestationen i Örebro. Vi hade inte haft så mycket tid att planera, men med ett gott nätverk löser sig sådant ändå. Vi var sådär 12 - 15 % av nätverket som kunde ta oss till Stortorget och på två timmar kunde vi dela ut all information vi fått från centrala Män för jämställdhet och vi hann med att prata med väldigt många män och några kvinnor. Vi hade bestämt att vi skulle dela ut materialet endast till män. Det är ju dem detta berör i första hand.
Vi kunde också under dagen konstatera att självaste Engelbrekt och ett tiotal andra statyer i Örebro var smyckade med den Vita halsduken, som är Örebros svar på det vita bandet. Några säkerhetsnålar delades också ut. Men vi här i Örebro vill gärna vara en del i den internationella kampanjen White Ribbon.

Det var också en hel del män som kom och berättade om sina upplevelser av sitt eget arbete för att göra något åt mäns våld mot kvinnor. En av dem lovade jag att berätta om. Han hade nämligen i sitt boende hos en stor fastighetsägare i Örebro upplevt hur en granne med stor säkerhet misshandlade den kvinna han levde tillsammans med. Denna man man hade då kontaktat hyresvärden men fått som svar att detta var någon denne hyresvärd inte kunde göra något åt. Nu frågar vi oss om detta gäller alla hyrsevärdar i Örebro. Den här mannen bodde hos en stor privat hyresvärd som syns i många sammanhang i Örebro. Hur gör ÖBO? Lämnar alla hyresvärdar kvinnorna utan stöd?

Nätverket Män för kvinnofrid i Örebro fortsätter i alla fall vårt arbete och vi hoppas att bli fler framöver. Men vi räcker i alla fall till att skapa opnion kring frågan om vad vi ska göra för att bryta mäns våld mot kvinnor, barn och andra män. Vill du vara med i nätverket är det bra om du skriver in din e-postadress i en kommentar till oss.Manifestation på lördag den 24 november

Den 25 november är FN´s internationella dag för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor. I hela världen sker det manifestationer denna helg för att uppmärksamma detta obehagliga faktum. Det är också den första dagen på den internationella White Ribbonkampanjen, som är bakgrunden till att vi i Örebros män för kvinnofrid sätter på oss vita halsdukar dessa veckor. Ja, en del av oss går med det vita bandet året om för att visa att vi vill ta samtalet om mäns våld mot kvinnor. Europarådet har en kampanj som pågår hela året och som avslutas under Sveriges ordförandeskap där man försöker få regeringarna och parlamenten att göra mer för att motverka våldet. Vad gör Örebro kommun?
Den nationella antivåldsorganisationen Män för jämställdhet har också en kampanj dessa veckor som går under namnet säkerhetsnålen.
För att visa att vi i Örebro län också är en del av det internationella arbetet för att bekämpa mäns våld mot kvinnor i synnerhet men också för att vara med i arbetet för att motverka mäns våld över huvud taget, så samlas vi på lördag för att sprida flygblad och för att se om vi kan bli ett ännu större nätverk här i Örebro län.
Kommer du med?

Kolla in kampanjen

Hej alla ni som med stort tålamod tittar in på vår blogg lite då och då.
Nu tänker vi försöka bli en del av antivåldsorganisationen Män för jämställdhets kampanj.
Vi hör snart av oss om vad vi skulle kunna göra på lördag. Håll ögon öppna och kom med egna förslag.
Kampanjen pågår till den 2 december och vi i Örebro kompletterar säkerhetsnålarna med vår egen kampanjsymbol. Den vita halsduken som är en del av
White Ribbon-kampanjen.

Men titta in här just nu