Samtal om mäns våld mot kvinnor i Eftersnack

Den 18 mars var Män för Kvinnofrid i Örebro med i ett samtal i TV-programmet Eftersnack.
Du kan fortfarande
se programmete här.

Senaste träffen

Vi träffades som vanligt i lördags på Harrys. Den här gången kom inte så många. Vi var faktiskt inte fler än fyra män som strålade samma för att resonerar om dagens ämne. Ämnet uteblev och i stället kom vi att fundera lite över om frågan om mäns våld håller på att dö ut. Är det så att det inte kommer män till våra träffar för att frågan om mäns våld mot kvinnor återigen har kommit att bli en fråga som är så självklar, att män numera väljer att inte höra, se eller agera? När det självklara att inte använda våld överaskas med att män faktiskt använder våld, blir så tydligt som vi med våra aktioner gjort det. Ja då kanske det blir svårare att få folk (män) att agera för att motverka våldet. Så gick vi runt frågan några varv innan vi bestämde oss för att ta med oss frågan hem och funder till dess vi ses nästa gång.

Och återigen lovar jag att försöka hålla ordning på den här lilla sidan så du som läser också ska få lite artiklar och annat som kan vara bra att se.

Till exempel att Per Strö, antifeminist som vill föra fram ordet maskulinist, återigen får stort utrymme. Kan detta vara ett led i att tysta oss som vill öka jämställdheten? Läs artikeln i DN och kommentera gärna här.