I kväll sågs vi på Harrys

Det är den första lördagen denna månad och återigen har vi haft vår träff på Harrys i Örebro. I kväll var vi 8 män på plats och kvällen började med ett mycket spännande samtal om vad det är för män som använder våld. Är det vanliga män? En fråga som dyker upp lite då och då när vi pratar mäns våld mot kvinnor. Den här gången var det extra spännande då en av männen som var med, som inte varit med på ett tag men var mycket välkommen, i sin profession jobbar med just dessa män. Vi fick chans att fundera över detta och den tunna linje som finns mellan ilska, psykiskt och fysiskt våld. En timme går fort när samtalen är goda.

Frågan är spännande då det så ofta finns funderingar om det skulle synas på en man om han begår våld eller inte. Trots att vi vet från så många olika sammanhang att vi män har denna destruktiva väg att lösa så många konflikter. Och inte minst att upprätthålla vår överordning gentemot kvinnan vi lever med. Är svartsjuka en form av kontroll? Fundera på den frågan. Fundera också på om vilket våld som är värst, om det nu går att bedöma. Det psykiska eller det fysiska. Och fundera också på om inte det psykiska förtrycket både föregår och finns som efterspel på det fysiska våldet. Detta pratade vi om en hel del...

I kväll passade vi också på att utse en interimstyrelse för att vi ska kunna bilda föreningen Män för kvinnofrid och jämställdhet i Örebro län. Från nätverk till förening kan vara viktigt av flera olika anledningar. Vi har siktet inställ på att föreningens första möte sker i april. Son vanligt slutar vi formellt vid 18.30, men ett par av oss fanns kvar till 20.30 för att föra det goda samtalet om pojkar, män och maskulinitet vidare.

Nästa gång har vi träff samtidigt som 8 marsfesten pågår i Örebro. Vi väljer en träff på Harrys där vi ska möta Dixie Ericson och fundera över män, maskulinitet och media. Den 7 mars på Harrys.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback