Örebro den 24 november

image1

Så blev det då av med manifestationen i Örebro. Vi hade inte haft så mycket tid att planera, men med ett gott nätverk löser sig sådant ändå. Vi var sådär 12 - 15 % av nätverket som kunde ta oss till Stortorget och på två timmar kunde vi dela ut all information vi fått från centrala Män för jämställdhet och vi hann med att prata med väldigt många män och några kvinnor. Vi hade bestämt att vi skulle dela ut materialet endast till män. Det är ju dem detta berör i första hand.
Vi kunde också under dagen konstatera att självaste Engelbrekt och ett tiotal andra statyer i Örebro var smyckade med den Vita halsduken, som är Örebros svar på det vita bandet. Några säkerhetsnålar delades också ut. Men vi här i Örebro vill gärna vara en del i den internationella kampanjen White Ribbon.

Det var också en hel del män som kom och berättade om sina upplevelser av sitt eget arbete för att göra något åt mäns våld mot kvinnor. En av dem lovade jag att berätta om. Han hade nämligen i sitt boende hos en stor fastighetsägare i Örebro upplevt hur en granne med stor säkerhet misshandlade den kvinna han levde tillsammans med. Denna man man hade då kontaktat hyresvärden men fått som svar att detta var någon denne hyresvärd inte kunde göra något åt. Nu frågar vi oss om detta gäller alla hyrsevärdar i Örebro. Den här mannen bodde hos en stor privat hyresvärd som syns i många sammanhang i Örebro. Hur gör ÖBO? Lämnar alla hyresvärdar kvinnorna utan stöd?

Nätverket Män för kvinnofrid i Örebro fortsätter i alla fall vårt arbete och vi hoppas att bli fler framöver. Men vi räcker i alla fall till att skapa opnion kring frågan om vad vi ska göra för att bryta mäns våld mot kvinnor, barn och andra män. Vill du vara med i nätverket är det bra om du skriver in din e-postadress i en kommentar till oss.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback