Manifestation på lördag den 24 november

Den 25 november är FN´s internationella dag för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor. I hela världen sker det manifestationer denna helg för att uppmärksamma detta obehagliga faktum. Det är också den första dagen på den internationella White Ribbonkampanjen, som är bakgrunden till att vi i Örebros män för kvinnofrid sätter på oss vita halsdukar dessa veckor. Ja, en del av oss går med det vita bandet året om för att visa att vi vill ta samtalet om mäns våld mot kvinnor. Europarådet har en kampanj som pågår hela året och som avslutas under Sveriges ordförandeskap där man försöker få regeringarna och parlamenten att göra mer för att motverka våldet. Vad gör Örebro kommun?
Den nationella antivåldsorganisationen Män för jämställdhet har också en kampanj dessa veckor som går under namnet säkerhetsnålen.
För att visa att vi i Örebro län också är en del av det internationella arbetet för att bekämpa mäns våld mot kvinnor i synnerhet men också för att vara med i arbetet för att motverka mäns våld över huvud taget, så samlas vi på lördag för att sprida flygblad och för att se om vi kan bli ett ännu större nätverk här i Örebro län.
Kommer du med?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback