Nu är vi tillbaka i cyberspace

Hej kamrater i Nätverket för kvinnofrid! 

Under våren har några av männen i vårt nätverk träffat en grupp av män bestående av män med annat etniskt ursprung än svenskt, inom SFI-undervisningen i en samtalsserie om kvinnofrid m m. Vi har haft sammanlagt fyra träffar med mansgruppen. Vi har börjat med en dialog och erfarenhetsutbyte om hur det är/var att vara man i våra resp hemländer. Vi har också haft en motsvarande dialog om hur vi upplevt/upplever kvinnornas situation bl a med utgångspunkt från mänskliga rättigheter och konventioner om jämställdhet och kvinnofrid m m.  

Vi som representerar det manliga nätverket har upplevt samtalen som intressanta, givande och värdefulla för oss själva. Männens som deltagit har visat stort intresse för och uppskattning av de möten och samtal vi haft. De har också vid flera tillfällen framför önskemål till såväl oss som representanter för SFI-undervisningen om att de hittillsvarande deltagarna ska få fortsätta att delta i liknande träffar och samtal.  

Och fortsättning följer med ytterligare fyra träffar med en annan mansgrupp från SFI med början fredag den 11.5 samt 25.5, 1.6 och 8.6!
 Om utfallet av dessa träffar blir bra vill man eventuellt från SFI:s sida fortsätta under nästa termin och det kan då komma att röra sig om ett flertal mansgrupper! Nu undrar vi om det finns fler män som är med i vårt nätverk som vill delta i dessa grupper på SFI? Blir vi tillräckligt många är detta något som vi kan fortsätta med under hösten. Kanske skulle vi också någon gång i sommar kunna ha ett utbildningstillfälle för oss som leder dessa träffar. 

Du som vill vara med på detta ta gärna kontakt med oss via kontaktmöjligheten som du kan se här på bloggen.
Eller kom till vår nästa träff som vi har på HarrysLördagen den 19 maj klockan 17.00Dit är du välkommen även om du inte känner dig mogen för att leda träffar med andra män. Du kanske känner för det goda samtal som vi brukar ha när vi träffas så är på lördagseftermiddagen?  

P.S. Har ni sett
DN´s serie om män och mansrörelsen från förr? D.S.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback