Ny träff med nätverket den 16 december

Nu är det dags igen. För visst kan du tänka dig att vara med på en träff så här innan julstöket tar vid?Vi ses på Harry´s, vårt nya ställe som är väldigt bra för vår verksamhet. Den 16 december klockan 17.00Programmet den här gången blir att Anders J. berättar om den samling som alla nätverk hade i Stockholm den 18 november. Hur står vi oss i relation till det som händer runt om i landet?Vi behöver också fundera lite på vad vi vill göra under nästa år. Kanske vi ska prata lite om veckans Tvärsnytt som handlat om Jämställdhet?
Kom ner och dela det goda samtalet med oss andra.

Kommentarer
Postat av: apan

är det inte märkligt? när kvinnorörelsen solidariserar sig med de sämst ställda kvinnorna. Som de inom vården. När vi män organiseras skapar de genast ett högavlönat konsultföretag med "experter" i centrum. En uppochnedvänd jämställdhetsrörelse?

2006-12-18 @ 11:51:11
Postat av: Tomas Wetterberg

apan...Vad menar du med din kommentar. Ska vi kunna svara på den borde den nog vara lite mer konkret. Det här nätverket solidariserar sig i allra högsta grad med kvinnorörelsen och de som du kallar sämst ställda. Vilket kanske inte bara är dem inom vården.

2006-12-18 @ 22:29:29
Postat av: apan

Jag har svårt att inte tro att inte detta i väldigt hög grad speglar mäns egoistiska ambitioner. Så långt jag kan beskåda det. Rörelsen syftar nu vad jag förstår att skapa en form av konsultföretag i jämställdhet tex samt något som kallas "personlig utveckling" osv. Terapi eller vad? kanske mer bottnande i viljan att komma på god fot med kvinnor vad vet jag.

Toppskiktet inom dessa är före detta UNICEF-chef. Andra är tidigare ingenjörer osv. Många andra verkar tillhöra den politisk nomenklatura som styrt vårt land under så långt tid. Naturligtvis är detta möjligheter för dem till nya karriärer osv (de har lyckats skapa nya "företag" av denna idé).

Men om detta gynnar människor (kvinnor) men män också som bryter armar och ben för skitlöner inom vård och annat gynnas av detta... Eller liknande grupper? Mer då som en form av terapi inom medelklassen eller nåt tror jag. Medelklasskvinnorörelsen har samma tendens. Men "mansrörelsen" i Sverige verkar en än mer vara en direkt karikerad form av jämlikhet tycker jag.

Snarare då tror jag det handlar om en "hegemonisk maskulinitet" en man som både visar känslor men samtidigt inte ger avkall på traditionellt manliga värden som kontroll och makt. Den "nya mannen" är endast en transformation av den gamla.

Föreningens ställningstaganden tycker jag också speglar viljan att "flyta medströms" för att utveckla goda relationer med makthavarna för tillfället än modet att ta strid. Prostitutionen i Tyskland - där vi inte är medborgare - kritiseras. Men varför inte situationen i vårt eget land för 10000 gömda flyktingar (många barn och kvinnor)och regeringens brott mot FN:s barnkonvention. Eller ansvaret för trafficking genom sin migrationspolitik. En ökande prostitution beror på ekonomiska orättvisor, nedskärningar mer än resultat av enskilda "sexköpare". Mer tror jag det handlar om den extrema inavlenellan styrande kretsar inom regeringspartiet och män för jämställhet - ekonomiskt och politiskt.

Är man man själv och har erfarenhet av manlig maktutövning, hierarkier och konkurrens tycker jag att man känner igen detta på ett endast alltför välbekant sätt inom män för jämställdhet.

2006-12-19 @ 15:23:47
Postat av: Klas Hyllander

Det är tråkigt att Apans kritik, som i grunden skulle kunna vara intressant att diskutera och ta del av, dränks i svepande påståenden och spekulationer. Påståenden som visar liten vilja att ta reda på vilka aktiviteterna, diskussionerna, budskapen och ambitionerna egentligen är inom Män för Jämställdhet. Inlägget utandas missunsamhet och hopplöshet och ingen vilja till att vara konstruktiv. Tyvärr riktar Apans inlägg udden mot alla som vill engagera sig för förändring överhuvudtaget. Och på vilket sätt leder det framåt?
Jag tror inte att alla de som engagerar sig frivilligt i föreningen, t ex genom att ordna och delta i manifestationer, seminarier och studiecirklar, känner igen sig i bilden som Apans inlägg ger. Jag tror heller inte att de politker och andra som lyssnat till Män för Jämställdhets budskap t ex i direkta samtal med landets militära ledning håller med om att det saknas en skarpt formulerad kritik.
Apan är välkommen att lära känna oss bättre, och därefter framföra en konstruktiv kritik som för saken framåt. Att sitta ensam i en låda och misstänkliggöra andras ärliga försök att göra något leder bara bakåt.

2006-12-20 @ 11:05:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback