En dag om män och mäns våld den 24 maj

Den 24 maj hålls en konferens i Örebro om män och mäns våld. Konferensen arrangeras av Länsgruppen för kvinnofrid. Det är en samverkan mellan Kriminalvårdsmyndigheten, Länsstyrelsen, Polismyndigheten, Regionförbundet i Örebro län, Åklagarmyndigheten, Örebro läns landsting, länets kommuner och kvinno- och brottsofferjourer. Även Män i Örebro är med på ett litet hörn i arrangerandet.

Gruppens planer är att under 2006 anordna utbildningsdagar med fokus på mannen, kvinnan och barnen.

Konferensen den 24 maj koncentrerar sig på män som utövar våld mot kvinnor. Dagen sker i samverkan med Örebro universitet och Män i Örebro för Kvinnofrid. Syftet med dagen är bland annat att fördjupa kunskapen om maskulinitet och våld, våldets uttryck, orsaker, innebörd och konsekvenser. Konkreta exempel kommer också att ges på hur man kan arbeta med män som utövar våld. Vi vill också skapa ett forum för diskussion om hur vi ska gå vidare med arbetet i Örebro län.

Föreläsare är bland andra historikern och genusforskaren David Tjäder, från Stockholms universitet och Marius Råkil som är psykolog och biträdande verksamhetsledare i Stiftelsen Alternativ til Vold i Oslo.

Konferensen är kostnadsfri. Mer information om programmet kan du få av Lilian Iwarsson-Sporrong, Örebro läns landsting 019 – 602 72 99 Anmälan kan du göra till Christina Larsson, Regionförbundet i Örebro på telefon 019 – 602 63 38, senast den 15 maj


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback