3 april Tycker du att fotboll och sexhandel hör ihop?

I sommar är det fotbolls-VM i Tyskland och i anslutning till tävlingsarenorna upprättas bordeller och s.k "performence boxes", moduler för att göra sexköp lättillgängliga. Modulerna är mobila och dessa rullande bordeller är tänkta att hålla öppet intill aktuell matcharena. Tydligen skapar man också nya områden för gatuprostitution för att få fart på könshandeln. Meningen är att de miljoner män som besöker Tyskland för att se på fotboll också ska erbjudas kvinnor som sexslavar. För att kunna erbjuda detta ska tiotusentals kvinnor från främst Östeuropa komplettera den redan stora gruppen av prostituerade tyska kvinnor.
Hela detta tankesätt är för oss som verkar för kvinnofrid och mot sexism fullkomligt absurt. Den visar på en förtryckande kvinnosyn bortom vår fattningsförmåga.

Inför denna bordellmobilisering utan motstycke inställer sig några frågor. Har arrangörerna verkligen en riktig bild av fotbollsintresserade män som kommer till Tyskland för att se på fotboll? Vad säger ni svenska män som tänkt åka dit? Du man, känner du dig inte kränkt av denna bordellmobilisering - det tycks finnas en syn på oss som förutsätter att då vi samlas måste vi också ha tillgång till sexslavar.
Och vad säger Idrottsrörelsen lokalt i Örebro Län? Hör verkligen idrott och kränkande kvinnosyn ihop? Vi tycker att Örebro Läns fotbollförbund
ska ta bladet från munnen och protestera!

Tryggvi Adalsteinsson
Lars-Petter Alexandersson
Conny Boman
Anders Ejdeholt
Per Fridman
Björn Helgesson
Mats Hermansson
Anders Jonsson
Lars-Åke Larsson
Martin Lind
Lasse Persson
Ted Rylander
Tomas Wetterberg

Män för Kvinnofrid i Örebro

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback